Ugrás a tartalomra
Pixabay

Meghozták a nemzeti tanácsi választásokkal kapcsolatos határidőket

2018-08-21
14:47
2018-09-24
17:08
Forrás
Tanjug
Október 19-e a külön választói névjegyzék véglegesítésének és a választási listák leadásának a dátuma.

Október 19-én éjfélig lehet leadni a nemzeti tanácsi választásokon induló jelölteket tartalmazó listákat - erről is döntött keddi ülésén a Köztársasági Választási Bizottság. Öt napra rá, vagyis október 24-én hirdetik ki az elfogadott választási listákat a Hivatalos Közlönyben. A nemzetiségi választói névjegyzékeket október 19-ig véglegesítik. A nemzeti tanácsi választásokat november 4-én tartják, a hivatalos eredményeket november 8-án 20 óráig teszik közzé.

Nemzeti tanácsi választások 2018
határidők

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.