Ugrás a tartalomra

Megingott Európa biztonsága

2019.07.15
10:18
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Európa biztonsága forog kockán, miután Oroszország kilépett a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverek leszereléséről szóló nemzetközi megállapodásból - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Azt is aláhúzta, ez a szerződés végét is jelentheti. Az INF-szerződés a norvég politikus szerint a nemzetközi fegyverzetkorlátozás egyik legjelentősebb vívmánya. Arra is rámutatott, hogy Oroszország új, közepes hatótávolságú fegyvert fejlesztett ki. Stoltenberg emlékeztet, hogy amikor az Egyesült Államok hat évvel ezelőtt aggályainak adott hangot az új fegyver fejlesztése miatt, Moszkva kategorikusan tagadta, hogy létezne ilyen fejlesztés. A NATO-főtitkár arra is felhívta Moszkva figyelmét, hogy még van idő a szerződés megmentésére, de az idő egyre fogy.

Európa
nemzetközi szerződés
nukleáris fegyverek
Oroszország

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.