Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Megismétlik-e a helyi közösségi választásokat Zentán?

2019-10-18
18:15
2019-10-18
20:45
Forrás
Pannon RTV
A zentai községi képviselő-testület rendes ülésének megtartását indítványozta a Zenta a zentaiaké frakció: a Magyar Mozgalom, a VMDK és a Demokrata Párt.

Az indoklás az, hogy májusban a felsőhegyi szavazati joggal rendelkező polgárok 202 fős csoportja aláírta, hogy új helyi közösségi választásokat akar, ami azóta sem történt meg - emelte ki Rácz Szabó László. A Magyar Polgári Szövetség, illetve a Zenta a zentaiaké frakció elnöke elmondta, a helyi közösség alapszabálya tartalmazza azt a kitételt, hogy amennyiben a polgárok 10 százaléka új választásokat akar, akkor ezt meg kell tárgyalnia a képviselő-testületnek.

Rácz Szabó László, elnök, Magyar Polgári Szövetség: „Úgy döntöttünk, hogy mi magunk, az ellenzéki képviselők beadvánnyal, kérelemmel fordulunk a községi vezetőséghez. Természetesen Zenta Község alapszabálya alapján jogunk van erre. Indítványozzuk, hogy legyen képviselő-testületi ülés, pontosan ebben a témakörben. Így próbáljuk jog szerint és a lehető legdemokratikusabb módon megvédeni Felsőhegy lakosainak az érdekeit.”

Zenta
helyi közösség
választás
Felsőhegy

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.