Ugrás a tartalomra

Megjelentek a foglalkoztatást segítő pályázatok a vajdasági munkanélküliek számára

2021.05.05
12:45
2021.05.05
16:44
Forrás
Pannon RTV
Összesen 42 millió dinárt fordít a tartomány munkahelyteremtésre és az állástalanok alkalmazására. A programokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal közösen bonyolítják.

Támogatják például a munkáltatókat, hogy vegyenek fel munkanélküli személyeket - erre a célra összesen 22 millió dinárt fordítanak, azzal, hogy az alkalmazottnak 25 ezer dinár jár havonta. Közmunkaprogramra 5 millió dinár jut. A legfeljebb 4 hónapig tartó közmunkáért havonta 22 ezer dinárt fizetnek személyenként.

Az önfoglalkoztatásra külön odafigyelnek, hiszen ez kapcsolódik a munkahelyteremtéshez és vállalkozásalapításhoz – emelte ki Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. Kiemelte: „Ami az önfoglalkoztatás támogatását illeti, erre a pályázatra összesen 15 millió dinárt láttunk elő. Két különböző összegről van szó, foglalkoztatottól függően. Ha nem fogyatékkal élő személyről van szó, az összeg 250 ezer dinár, ha pedig fogyatékkal élő személy foglalkoztatásáról beszélünk, akkor az összeg nagyobb, 270 ezer dinár.”

Nenad Ivanišević
Vajdaság Autonóm Tartomány
foglalkoztatási programok

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.