Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megjelentek a foglalkoztatást segítő pályázatok a vajdasági munkanélküliek számára

2021.05.05
12:45
2021.05.05
16:44
Forrás
Pannon RTV
Összesen 42 millió dinárt fordít a tartomány munkahelyteremtésre és az állástalanok alkalmazására. A programokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal közösen bonyolítják.

Támogatják például a munkáltatókat, hogy vegyenek fel munkanélküli személyeket - erre a célra összesen 22 millió dinárt fordítanak, azzal, hogy az alkalmazottnak 25 ezer dinár jár havonta. Közmunkaprogramra 5 millió dinár jut. A legfeljebb 4 hónapig tartó közmunkáért havonta 22 ezer dinárt fizetnek személyenként.

Az önfoglalkoztatásra külön odafigyelnek, hiszen ez kapcsolódik a munkahelyteremtéshez és vállalkozásalapításhoz – emelte ki Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. Kiemelte: „Ami az önfoglalkoztatás támogatását illeti, erre a pályázatra összesen 15 millió dinárt láttunk elő. Két különböző összegről van szó, foglalkoztatottól függően. Ha nem fogyatékkal élő személyről van szó, az összeg 250 ezer dinár, ha pedig fogyatékkal élő személy foglalkoztatásáról beszélünk, akkor az összeg nagyobb, 270 ezer dinár.”

Nenad Ivanišević
Vajdaság Autonóm Tartomány
foglalkoztatási programok

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.