Ugrás a tartalomra

Megkapták az első felszólításokat a horvát halászok

2018.01.27
02:49
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
Tizennégy fizetési felszólítást küldött a horvát halászoknak a szlovén rendőrség a Pirani-öbölben húzódó határ megsértéséért pénteken - közölte a szlovén belügyminisztérium.

Szlovénia december 30-án megkezdte a hágai döntőbíróság tengeri határvonalra vonatkozó határozatának végrehajtását annak ellenére, hogy Horvátország nem tekinti magára nézve kötelező érvényűnek a döntést, és nem kíván eleget tenni az abban foglaltaknak.

Aki nem fizeti be a felszólításban kiszabott összeget, kiutasítható lesz Szlovéniából - olvasható a közleményben. Pontos összegről nincs szó, de a szlovén mezőgazdasági minisztérium korábbi bejelentése szerint a tilosban halászó magánszemélyek 420-tól 33 ezer euróig, a jogi személyek 1200-tól 41 ezer euróig terjedő pénzbírsággal sújthatók. A közlemény szerint további bírságok is várhatók.

Zágráb azonban továbbra is elutasítja a nemzetközi testület határozatát. Horvátország szerint a határt még mindig az öböl felénél húzódik, a horvát halászok pedig a horvát rendőrség védelme alatt folytatják hálóik kivetését a vitatott területeken.

Horvátország
Szlovénia
halász
büntetés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.