Ugrás a tartalomra

Megkezdődhet az alkotmánymódítási eljárás

2021.04.16
16:59
2021.04.16
17:16
Forrás
Szerbiai RTV
Jóváhagyta a Szerb Parlament Alkotmányügyi és Jogalkotási Bizottsága az ország alkotmányának módosítására vonatkozó eljárás megindítását.

A testület feladatai közé tartozik a többszintű közviták megszervezése és levezetése is, amelyek során meghallgatást nyerhet a vélemények és javaslatok széles skálája. Ana Brnabić szerint az alkotmánymódosítást követően a bírósági rendszer függetlenné és hatékonyabbá válhat, ez pedig az ország EU integrációja számára is kiemelt jelentőségű a jogállamiság területén. A szerb kormányfő hozzátette, az igazságszolgáltatás reformja nem csak a csatlakozási tárgyalások miatt fontos, hanem egy olyan közigazgatás kialakítása érdekében is, ami a polgárok igényeihez igazodik, a gazdasági növekedést, valamint a fizetések és a nyugdíjak növekedését serkenti, emellett fokozza az eljárások sebességét és jogi egyenlőséget teremt. Ivica Dačić a szerb köztársasági parlament elnöke azt nyilatkozta, az alkotmány Koszovót érintő része nem változik.

alkotmány
Ivica Dačić
Szerbia
parlament

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.