Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az uniós állam- és kormányfők találkozója Brüsszelben

2018.03.22
16:57
2018.03.22
18:02
Forrás
Pannon RTV
Az ülés középpontjában a gazdaság- és kereskedelempolitikai kérdések, a Szkripal-ügy, valamint az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások állnak.

Ma kezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozója Brüsszelben, amelyen elsősorban a gazdaság- és a kereskedelempolitika kérdéseit, Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök angliai megmérgezésének ügyét, valamint az Egyesült Királyság európai uniós kilépéséről szóló tárgyalások állását vitatják meg. Az esemény megnyitását követően a résztvevők először Antonio Tajanival, az EP elnökével egyeztettek, majd Bojko Boriszov, az EU soros elnökségét betöltő Bulgária kormányfője adott tájékoztatást a korábbi döntések végrehajtásáról.

Különleges biztonsági intézkedések előzték meg a brüsszeli európai uniós állam- és kormányfők csütörtöki csúcstalálkozóját. A rendőrség számos utcát lezárt Brüsszelben, illetve folyamatosan igazoltatták a járókelőket.

Csütörtökön délelőtt egymás után érkeztek az Európai Unió valamint a tagországok vezetői a brüsszeli csúcstalálkozóra. A délutáni munkaülésen kereskedelempolitikai kérdésekkel foglalkoztak.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arról számolt be, hogy a munkavacsorán reményei szerint őszinte vitát tarthatnak az adópolitikáról, a digitális nagyvállalatok megadóztatásáról.

Az Európai Unió nyugat-balkáni bővítési stratégiájáról is tárgyalnak az uniós országok vezetői, amely meghatározza majd az EU bővítésének következő lépéseit.

Magyarország szempontjából a mostani uniós csúcsnak is a legfontosabb kérdése a bevándorlás – mondta Orbán Viktor, Magyarország kormányfője Brüsszelben az európai uniós állam- és kormányfők csütörtöki csúcstalálkozóján. Orbán Viktor a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban kiemelte, hogy érvényt szereznek Magyarország érdekének és nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését az országba.

Brüsszel
Európai Unió

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.