Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Portóban

2021.05.07
20:08
Forrás
MTI
A koronavírus okozta járványhelyzet, valamint az európai szociálpolitikai menetrend meghatározása szerepel az EU-s tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában.

Az első napon tanácskozást kezdtek az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljával. Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megnyitó beszédében kiemelte, a járványnak és az abból eredő bizonytalanságnak még nincs vége a világban. Utalt arra is, hogy a koronavírus-járvány megrengette a világgazdaságot, tömegek megélhetését lehetetlenítette el, egyben megmutatkoztak az európai gazdaság ellentmondásai is, főként a munkavállalók jogai és szociális biztonsága között egyenlőtlenségek.

A csúcstalálkozó szombati napján az uniós vezetők a koronavírus-járvánnyal összefüggő szociális kérdésekről vitáznak. Elsősorban arról tanácskoznak, hogy miként ösztönözhető a gazdasági helyreállítás, majd miként válthatók fel a munkahelyek védelmében tett erőfeszítések a munkahelyteremtés és a munkahelyek minőségének javítását célzó intézkedésekkel. Megvitatják azt is, hogyan támogathatók azok a fiatalok, akiket hátrányosan érintett a válság, megzavarva munkaerőpiaci részvételüket, valamint oktatási és képzési terveik megvalósítását.

EU-csúcs
csúcstalálkozó
Porto

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.