Ugrás a tartalomra
Ana Brnabic, Orbán Vikor
TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Megkezdődött a kétnapos magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó

2018-02-08
19:46
2018-02-09
09:13
Forrás
MTI, Tanjug
Ana Brnabić és a szerb kormány tagjai megérkeztek Budapestre. A szerb kormányfőt és a tárcatagokat Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren.

A magyar és a szerb kormány tagjainak csütörtök esti közös vacsorájával megkezdődött a kétnapos budapesti magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó. A Gundel étteremben tartott vacsorán Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabić szerb kormányfő mellett a két kabinet tagjai vesznek részt - írja az MTI.

Ez a 4. közös kormánycsúcs. A magyar és a szerb kabinet képviselői korábban Nišben, Belgrádban és a magyar fővárosban egyeztettek. Pénteken bilaterális találkozókat tartanak az országházban. Főleg gazdasági témákat vitatnak meg. Az elkezdett projektekről, a regionális együttműködésről, valamint Szerbia és Magyarország viszonyának fejlesztéséről tárgyalnak majd. A kormányülést követően részletes sajtótájékoztatót tart a két kormányfő.

A tervek szerint az ülés után több megállapodást is aláírnak. Ana Brnabić és Orbán Viktor a Magyar–szerb Gazdasági Fórumon is felszólalnak. A munkalátogatás során a szerb miniszterelnök Áder János magyar köztársasági elnökkel is találkozik.

Zorana Mihajlović szerb infrastruktúra-fejlesztési miniszter várhatóan szerződést ír majd alá gazdasági és technikai fejlesztésekről a magyar partnerekkel, míg Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel is találkozik majd.

Ana Brnabić
Szijjártó Péter
Budapest

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.