Ugrás a tartalomra
Ana Brnabic, Orbán Vikor
TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Megkezdődött a kétnapos magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó

2018-02-08
19:46
2018-02-09
09:13
Forrás
MTI, Tanjug
Ana Brnabić és a szerb kormány tagjai megérkeztek Budapestre. A szerb kormányfőt és a tárcatagokat Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren.

A magyar és a szerb kormány tagjainak csütörtök esti közös vacsorájával megkezdődött a kétnapos budapesti magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó. A Gundel étteremben tartott vacsorán Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabić szerb kormányfő mellett a két kabinet tagjai vesznek részt - írja az MTI.

Ez a 4. közös kormánycsúcs. A magyar és a szerb kabinet képviselői korábban Nišben, Belgrádban és a magyar fővárosban egyeztettek. Pénteken bilaterális találkozókat tartanak az országházban. Főleg gazdasági témákat vitatnak meg. Az elkezdett projektekről, a regionális együttműködésről, valamint Szerbia és Magyarország viszonyának fejlesztéséről tárgyalnak majd. A kormányülést követően részletes sajtótájékoztatót tart a két kormányfő.

A tervek szerint az ülés után több megállapodást is aláírnak. Ana Brnabić és Orbán Viktor a Magyar–szerb Gazdasági Fórumon is felszólalnak. A munkalátogatás során a szerb miniszterelnök Áder János magyar köztársasági elnökkel is találkozik.

Zorana Mihajlović szerb infrastruktúra-fejlesztési miniszter várhatóan szerződést ír majd alá gazdasági és technikai fejlesztésekről a magyar partnerekkel, míg Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel is találkozik majd.

Ana Brnabić
Szijjártó Péter
Budapest

Most

17:55, Frissítve: 19:41

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.