Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a koszovói parlament alakuló ülése

2019.12.26
16:26
Forrás
MTI
Koalíciós megállapodás nélkül kezdődött meg a koszovói parlament alakuló ülése, így egyelőre nem lehet tudni, meglesz-e bármelyik pártnak a kormányalakításhoz szükséges többsége.

Az október 6-i voksolást az Albin Kurti vezette eddigi ellenzéki, ultranacionalista Önrendelkezés nyerte meg, és a 120 tagú törvényhozásban 32 helyet szerzett. A második helyen az eddig szintén ellenzéki, Isa Mustafa vezette Koszovói Demokrata Szövetség végzett 29 megszerzett mandátummal. A két párt már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, megállapodás azonban azóta sem született. Mindkét fél azt szeretné, hogy az övé legyen a köztársasági elnöki szék miután 2021-ben lejár Hashim Thaci államfő megbízatási ideje.

Albin Kurti
koalíció
Isa Mustafa
Koszovói Demokrata Szövetség

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.