Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a szavazatok átadása az egyéni választókerületi választási bizottsági elnököknek

2018.04.14
10:54
2018.09.05
11:03
Forrás
MTI
Megkezdődött ma reggel a külképviseleteken leadott és átjelentkezéssel szavazók összegyűjtött szavazatainak átadása az egyéni választókerületi választási irodák részére a magyar NVI-ben.

A múlt vasárnapi voksoláson lehetőség volt arra, hogy a választópolgár, aki nem a lakóhelyén tartózkodott, egy másik magyarországi településen adhassa le voksát. Mivel az átjelentkezéssel szavazók is a saját lakóhelyük szerinti képviselőkre szavaztak, ezeket a voksokat el kell juttatni a választók lakóhelye szerinti választókerület meghatározott szavazókörébe. Ehhez előbb azokat az Nemzeti Választási Irodához szállították hétfőn, és a 106 egyéni választókerület szerint csoportosították. Ugyancsak lehetőség volt arra, hogy a nem Magyarország területén tartózkodó választók a 118 külképviselet egyikén adják le szavazatukat, szintén a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire. Ezeket a voksokat szerda estig Magyarországra szállították, és az NVI csütörtök délutántól válogatta szét, ugyancsak egyéni választókerületek szerint.

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.