Ugrás a tartalomra

Megkezdte munkáját az új tartományi kormány

2020-10-30
15:26
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta első ülését a tegnap megalakult új tartományi kormány.

Létrehozták azokat a munkatestületeket, amelyeknek köszönhetően a feladatokat hatékonyan végezheti a tartomány. Ezek a bizottságok a többi között gazdasági, költségvetési, káderügyi és biztonsági kérdésekkel foglalkoznak. Igor Mirović, a vajdasági kormány elnöke az ülésen arról beszélt, hogy már a jövő héten megkezdődnek a 2021-es költségvetés előkészítő munkálatai, ennek köszönhetően pedig a törvényes határidőn belül, november 20-ig elkészülhet a javaslat. Mirović hozzátette, elvárja a kormány tagjaitól, hogy aktívan és tevőlegesen dolgozzanak a célkitűzések megvalósítása érdekében.

tartományi kormány
Tartományi Kormány elnöke
Igor Mirović

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.