Ugrás a tartalomra

Megkezdte munkáját az új tartományi kormány

2020.10.30
15:26
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta első ülését a tegnap megalakult új tartományi kormány.

Létrehozták azokat a munkatestületeket, amelyeknek köszönhetően a feladatokat hatékonyan végezheti a tartomány. Ezek a bizottságok a többi között gazdasági, költségvetési, káderügyi és biztonsági kérdésekkel foglalkoznak. Igor Mirović, a vajdasági kormány elnöke az ülésen arról beszélt, hogy már a jövő héten megkezdődnek a 2021-es költségvetés előkészítő munkálatai, ennek köszönhetően pedig a törvényes határidőn belül, november 20-ig elkészülhet a javaslat. Mirović hozzátette, elvárja a kormány tagjaitól, hogy aktívan és tevőlegesen dolgozzanak a célkitűzések megvalósítása érdekében.

tartományi kormány
Tartományi Kormány elnöke
Igor Mirović

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.