Ugrás a tartalomra

Megmozdulás Podgoricában

2020.09.06
22:04
Forrás
Szerbiai RTV, FoNet
Összegyűltek az emberek Podgorica központjában, a szervezők a montenegrói hazafias szervezetek voltak - tudósít a Szerbiai RTV.

A megmozdulást válaszként szánták a parlamenti választásokat követő ellenzéki győzelmi ünneplésre. A jelenlévők a független polgári Montenegró védelmében gyűltek össze.

A podgoricai Függetlenség tere megtelt emberekkel, akik piros zászlókat lobogtattak, és piros, valamint sötétzöld öltözékben voltak. Azt kiabálták, Viva Montenegro, és azt is, hogy ez nem Szerbia.

Az ottani rendőrség becslése szerint mintegy 50 ezren lehettek Podgorica központjában. A híradások szerint a demonstráció incidensek nélkül ért véget.

Montenegró
Podgorica
tiltakozás
megmozdulás

Most

13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.