Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megnyílt a csokoládémúzeum Zentán

2020.06.18
14:53
2020.06.18
19:53
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották a Réel Chocolate csokoládémúzeumot Zentán.
Pannon RTV

A zentai Lengyel házaspár 2014-ben mutatta be először kézműves csokoládé különlegességeit, 2015-től pedig elindította a vállalkozását. Idén a Réel Chocolate megnyitotta mintaboltját is a város szívében. A kínálatot kézműves fagylaltotokkal bővítették ki. Most a csokoládémúzeum is megnyitotta kapuit.

Lengyel István, tulajdonos, Réel Chocolate, Zenta: „Megtekinthetjük ábrákon, videófelvételeken keresztül, hogy hogyan készül a csokoládé a kakaóbab szüretelésétől a pörkölésen keresztül a táblákba és formákba öntésig, illetve történelmi vonalon, hogy honnan is indult a kakaó.”

Pannon RTV

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és kísérete a Zentai Gazdakör új épületének folyamatban lévő munkálatait is megtekintette.

A Zentai Gazdakör 135 éve segíti a gazdákat. Az új épületbe csaknem egy éve költöztek át, amely mellett hamarosan elkészül az építkezés is.

Kobrehel Ervin, alelnök, Zentai Gazdakör: „Ez a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének projektje igazából, amit a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által finanszírozott. Az épületet 14 millió forintból vásároltuk, és 42 millió forint az összberuházás, amelyet ebbe belefektetünk, a Magyar Kormánynak köszönhetően.”

Pannon RTV

Sok szempontból szokatlan, de egy sikeres kampány végén vagyunk - hangsúlyozta Pásztor István a kampánykörút zárásaként.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Azt látom, hogy az emberek élni kívánnak szavazati jogukkal. Azt látom, hogy méltányolják a közös, négyéves teljesítményünket. Azt is látom, hogy méltányolják azt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség listáján túlmenően másik magyar lista nincs, vagyis azt mondják. Mindig ezt vártuk. Ezért a mi helyzetünk, a mi döntésünk, mondják a szavazó polgárok, egyszerűbb, mert akinek fontos a magyarok boldogulása, a Vajdasági Magyar Szövetségre szavaz.”

Pannon RTV

Pásztor reméli, hogy ez vasárnap meg fog mutatkozni, és megerősödik a magyar érdekképviselet Belgrádban, Újvidéken, és minden önkormányzatban.

Választások 2020
Réel Chocolate
Zenta
Zentai Gazdakör
Lengyel István
Kobrehel Ervin

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.