Ugrás a tartalomra

Megnyílt a csokoládémúzeum Zentán

2020.06.18
14:53
2020.06.18
19:53
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották a Réel Chocolate csokoládémúzeumot Zentán.

A zentai Lengyel házaspár 2014-ben mutatta be először kézműves csokoládé különlegességeit, 2015-től pedig elindította a vállalkozását. Idén a Réel Chocolate megnyitotta mintaboltját is a város szívében. A kínálatot kézműves fagylaltotokkal bővítették ki. Most a csokoládémúzeum is megnyitotta kapuit.

Lengyel István, tulajdonos, Réel Chocolate, Zenta: „Megtekinthetjük ábrákon, videófelvételeken keresztül, hogy hogyan készül a csokoládé a kakaóbab szüretelésétől a pörkölésen keresztül a táblákba és formákba öntésig, illetve történelmi vonalon, hogy honnan is indult a kakaó.”

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és kísérete a Zentai Gazdakör új épületének folyamatban lévő munkálatait is megtekintette.

A Zentai Gazdakör 135 éve segíti a gazdákat. Az új épületbe csaknem egy éve költöztek át, amely mellett hamarosan elkészül az építkezés is.

Kobrehel Ervin, alelnök, Zentai Gazdakör: „Ez a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének projektje igazából, amit a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által finanszírozott. Az épületet 14 millió forintból vásároltuk, és 42 millió forint az összberuházás, amelyet ebbe belefektetünk, a Magyar Kormánynak köszönhetően.”

Sok szempontból szokatlan, de egy sikeres kampány végén vagyunk - hangsúlyozta Pásztor István a kampánykörút zárásaként.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Azt látom, hogy az emberek élni kívánnak szavazati jogukkal. Azt látom, hogy méltányolják a közös, négyéves teljesítményünket. Azt is látom, hogy méltányolják azt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség listáján túlmenően másik magyar lista nincs, vagyis azt mondják. Mindig ezt vártuk. Ezért a mi helyzetünk, a mi döntésünk, mondják a szavazó polgárok, egyszerűbb, mert akinek fontos a magyarok boldogulása, a Vajdasági Magyar Szövetségre szavaz.”

Pásztor reméli, hogy ez vasárnap meg fog mutatkozni, és megerősödik a magyar érdekképviselet Belgrádban, Újvidéken, és minden önkormányzatban.

Választások 2020
Réel Chocolate
Zenta
Zentai Gazdakör
Lengyel István
Kobrehel Ervin

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.