Ugrás a tartalomra

Megnyitották a Vajdasági Szalont a Tartományi Kormány épületében

2019.09.20
17:07
2024.03.19
08:35
Forrás
Tanjug
Ez a helyiség egy olyan kezdeményezés része, amelynek célja a helyi kulturális értékek és hagyományok megőrzése, valamint a nők és fiatalok foglalkoztatásának népszerűsítése.

A Tartományi Kormány épület létrejöttének 80. évfordulóján egy olyan kezdeményezést indítottunk el, amelyben a helyi önkormányzatok mindegyike részt vesz - jelentette ki Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke. A megnyitóünnepségen elhangzott, a Vajdasági Szalon díszítését úgy alakították ki, hogy a hagyományos, illetve virágmotívumok révén a tartomány néprajzi öröksége kerüljön középpontba.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Ez egy olyan kezdeményezés, amelyet nemcsak a tartományi kormány, hanem számos helyi önkormányzat is segít. A termékek és tárgyak összegyűjtésével, protokoll-célból történő szétosztásával segítjük a vidékfejlesztést, Zombortól Pirotig. Ezekkel messziről jött vendégeink is nagyon elégedettek, hiszen magukkal viszik a saját országukba egy szeletét a vajdasági és szerbiai léleknek. Ebbe az akcióba számos más terület is bekapcsolódik, és a program évről-évre jelentősebb lesz a kulturális örökségünk megőrzésében. Egyre fontosabb lesz mindez, a vidék és a falvak fejlődése, a helyek fejlesztése, amelyekről rendszeresen megfeledkeznek, de lassacskán ez megváltozik.”

tartományi kormány
Igor Mirović
Vajdasági Szalon
Zorana Mihajlović
építésügyi miniszter

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.