Ugrás a tartalomra

Megpróbáltak bejutni a belgrádi városi képviselő-testület épületébe a Szövetség Szerbiáért vezetői

2019.04.04
14:55
2019.04.04
18:15
Forrás
Pannon RTV
Boško Obradović, Borko Stefanović, Nikola Jovanović, Janko Veselinović, valamint Marko Bastać és követőik így fejezték ki nemtetszésüket a szerb fővárosban zajló projektekkel kapcsolatban.

Szerintük ugyanis ezek megvalósításáról senki sem kérte ki a polgárok véleményét. Az ellenzéki politikusoknak és követőiknek végül nem sikerült bejutni az épületbe. Hangos hölgykoszorú fogadta csütörtök délelőtt az ellenzék tagjait a belgrádi Városi Képviselő-testület épületének bejáratánál. A Szövetség Szerbiáért tagjai egy kérvényt szerettek volna átadni, ebben azonban útjukat állták az intézményben dolgozó hölgyek. Az ellenzék tagjai hangosbemondón üzentek Goran Vesićnek, hogy fogadja őket, a fővárosi polgármester-helyettestől válasz azonban nem érkezett. Az épület bejáratában hosszú perceken át tartott a tolongás, amely során két nő rosszul lett és összeesett. Az épületbe bejutni szándékozók végül hátráltak.

Marko Bastać, a belgrádi Stari grad községi elnöke elmondta: „Ma azért jöttünk ide, hogy blokád alá vegyük az örök helyettes, Goran Vesić irodáját. Két kérvényt adtunk át. Az elsőben minden olyan káros projekt leállítását követeljük, amelyek Belgrádban zajlanak és Goran Vesić projektjeinek részét képezik. A másodikban pedig az örök helyettes, Goran Vesić azonnali leváltást kérjük.”

Az ellenzék tagjai a sikertelen bejutási kísérletet követően az egyik fővárosban zajló építkezés helyszínére vonultak, ahonnan több úttorlaszt is felszedtek, amelyekkel a REM, vagyis az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület épületéhez vonultak, amelynek működésével ugyancsak elégedetlenek. Ott Boško Obradović, a Dveri mozgalom vezetője nyilatkozott a jelenlévő sajtónak: „Miután megérkeztünk, hogy átadjunk egy egyszerű kérvényt Belgrád polgármesterének, akit szerettünk volna megnézni, hogy egyáltalán a munkahelyén tartózkodik-e, hogy egyáltalán végzi-e a dolgát, vagy pedig Goran Vesić bitorolja az uralmat Belgrádban. Egy hatalmas megaláztatásnak lehettünk tanúi, ugyanis a városi képviselő-testületben dolgozó hölgyek személyesen Goran Vesić parancsára azért lettek kiküldve, hogy fizikailag leszámoljanak azokkal a békés polgárokkal, akik egy egyszerű kérvényt szerettek volna átadni.”

Boško Obradović hozzátette, a főváros központjában zajló munkálatokkal Goran Vesić azt szeretné elérni, hogy a szombati tüntetések kiinduló pontjául szolgáló helyszíneket teljesen lezárja a demonstrálók előtt.

Szövetség Szerbiáért
incidens
Belgrád
Boško Obradović

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.