Ugrás a tartalomra
pixabay/chickenonline

Megszakadt az ENSZ BT ülése

2021.04.13
17:02
2021.04.13
18:16
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Megszakították az ENSZ Biztonsági Tanácsának online ülését, miután Dmitri Poljanski orosz képviselő arra kérte Pristina képviselőjét, hogy távolítsa el a videófelvételen a háttérben látható zászlót.

Mindezt azért, mert az orosz képviselő szerint Koszovó nem egy általánosan elismert állam. Poljanski szerint a biztonsági tanács több tagja nem ismeri el Koszovó függetlenségét. Ezt követően az Egyesült Királyság képviselője szólalt fel, aki nem értett egyet az orosz féllel. Majd megszakították az ülést. A tanács tagjai ma eredetileg az ENSZ főtitkárának Koszovóról szóló jelentéséről tárgyaltak volna, amely a 2020 szeptemberétől 2021 márciusáig tartó időszakot öleli fel. Szerbiát Nikola Selaković külügyminiszter képviselte. António Guterres jelentése egyébként a februári koszovói előrehozott választásokra és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjainak hágai letartóztatására is kitér. A jelentés szerint ezek az események lelassították a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet.

Az online ülést a megszakítás után folytatták.

ENSZ Biztonsági Tanács
ENSZ Biztonsági Tanácsa
ENSZ BT
Pristina
Szerbia
Oroszország

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.