Ugrás a tartalomra

Megszakadt az ENSZ BT ülése

2021.04.13
17:02
2021.04.13
18:16
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Megszakították az ENSZ Biztonsági Tanácsának online ülését, miután Dmitri Poljanski orosz képviselő arra kérte Pristina képviselőjét, hogy távolítsa el a videófelvételen a háttérben látható zászlót.

Mindezt azért, mert az orosz képviselő szerint Koszovó nem egy általánosan elismert állam. Poljanski szerint a biztonsági tanács több tagja nem ismeri el Koszovó függetlenségét. Ezt követően az Egyesült Királyság képviselője szólalt fel, aki nem értett egyet az orosz féllel. Majd megszakították az ülést. A tanács tagjai ma eredetileg az ENSZ főtitkárának Koszovóról szóló jelentéséről tárgyaltak volna, amely a 2020 szeptemberétől 2021 márciusáig tartó időszakot öleli fel. Szerbiát Nikola Selaković külügyminiszter képviselte. António Guterres jelentése egyébként a februári koszovói előrehozott választásokra és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjainak hágai letartóztatására is kitér. A jelentés szerint ezek az események lelassították a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet.

Az online ülést a megszakítás után folytatták.

ENSZ Biztonsági Tanács
ENSZ Biztonsági Tanácsa
ENSZ BT
Pristina
Szerbia
Oroszország

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.