Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Megszakadtak a tárgyalások az USA és Észak-Korea között

2019-10-05
22:08
Forrás
Euronews
Gyorsan megszakadtak a tárgyalások az USA és Észak-Korea küldöttei között a koreai félsziget nukleáris leszereléséről.

Mindkét oldalról két delegáció érkezett a tárgyalásokra: az egyik a megbeszélések menetrendjéről, a másik a tartalmi kérdésekről egyeztetett. Az Észak-Koreát képviselő Kim Dzsong Il azt mondta, a találkozó nem felelt meg a várakozásaiknak, és megszakadt.

Észak-Korea 2018-ban váratlanul késznek mutatkozott az enyhülésre, Donald Trump és Kim Dzsong Un második találkozója azonban kudarccal végződött idén februárban.

Észak-Korea azóta újabb ballisztikus rakétateszteket hajtott végre, a legutóbbit már azután, hogy egyeztetni kezdtek a tárgyalások újrakezdéséről. A közép-hatótávú rakétáról Észak-Korea azt állítja, hogy egy tengeralattjáróról lőtte ki. Ezzel biztosan megsértette az ENSZ BT vonatkozó határozatait.

Az incidenst az Egyesült Államok is a legsúlyosabb provokációnak minősítette a tárgyalások megkezdése óta, ennek ellenére belementek azok folytatásába. Donald Trumpnak, aki a belpolitikában defenzívába szorult az ellene folyó alkotmányos vádeljárás miatt, fontos, hogy a koreai leszerelés érdekében tett erőfeszítései eredményt hozzanak.

Észak-Korea
Amerikai Egyesült Államok
Donald Trump
Kim Dzsong Il

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.