Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Megszakadtak a tárgyalások az USA és Észak-Korea között

2019-10-05
22:08
Forrás
Euronews
Gyorsan megszakadtak a tárgyalások az USA és Észak-Korea küldöttei között a koreai félsziget nukleáris leszereléséről.

Mindkét oldalról két delegáció érkezett a tárgyalásokra: az egyik a megbeszélések menetrendjéről, a másik a tartalmi kérdésekről egyeztetett. Az Észak-Koreát képviselő Kim Dzsong Il azt mondta, a találkozó nem felelt meg a várakozásaiknak, és megszakadt.

Észak-Korea 2018-ban váratlanul késznek mutatkozott az enyhülésre, Donald Trump és Kim Dzsong Un második találkozója azonban kudarccal végződött idén februárban.

Észak-Korea azóta újabb ballisztikus rakétateszteket hajtott végre, a legutóbbit már azután, hogy egyeztetni kezdtek a tárgyalások újrakezdéséről. A közép-hatótávú rakétáról Észak-Korea azt állítja, hogy egy tengeralattjáróról lőtte ki. Ezzel biztosan megsértette az ENSZ BT vonatkozó határozatait.

Az incidenst az Egyesült Államok is a legsúlyosabb provokációnak minősítette a tárgyalások megkezdése óta, ennek ellenére belementek azok folytatásába. Donald Trumpnak, aki a belpolitikában defenzívába szorult az ellene folyó alkotmányos vádeljárás miatt, fontos, hogy a koreai leszerelés érdekében tett erőfeszítései eredményt hozzanak.

Észak-Korea
Amerikai Egyesült Államok
Donald Trump
Kim Dzsong Il

Most

17:29, Frissítve: 17:39

Decemberben birkózó világbajnokság lesz Belgrádban

Ezt a birkózók és a szövetség tagjai is hatalmas sikerként élik meg. A zentai Nemes testvérpár, Viktor és Máté is nagyon motivált, hiszen hazai közönség előtt lesz esélyük bővíteni az éremkollekciót.

Népszerű