Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Dejan Simicevic

Megszakítani a párbeszédet

2023.05.27
21:37
2023.05.27
21:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.

Most nyugalom van a pénteki összecsapások után a lakosság és a koszovói rendőrség között. A koszovói hatóságok elmondása szerint lehetővé akarták tenni, hogy a nemrég megválasztott tisztségviselők elkezdjék a hivatali tevékenységüket. Az incidensben több tucat ember megsérült. A koszovói fegyveres erők most is a községi épületekben tartózkodnak Zvečanban, Zubin Potokban és Leposavićban.

A NATO figyelmeztette Pristinát, hogy ne gerjessze tovább a feszültséget. Az EULEX, az Európai Unió Jogállamiság Missziója Koszovóban közölte, készenlétben vannak, figyelemmel kísérik helyzetet.

A szerbek a béke és a stabilitás oldalán állnak, de mindennek van határa - jelentette ki Petar Petković, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Szerb Lista
Koszovó
incidens
rendőrség

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.