Ugrás a tartalomra

Megszavazta a koszovói parlament az új kormányt

2021.03.22
21:28
2021.03.22
22:17
Forrás
Szerbiai RTV
Albin Kurti másodszor lett miniszterelnök. A Szerb Lista a kormány ellen szavazott.

Az ülésen jelen levő képviselők közül 67 támogatta az új koszovói kabinetet, 30 volt ellene. A Szerb Lista a kormány ellen szavazott. Expozéjában Albin Kurti azt mondta, a valóság, vagyis a független Koszovó elfogadása és az igazság elismerése nélkül Szerbia részéről, nem lehet a két nép és a két ország kapcsolatait normalizálni. A Szerb Lista képviselője, Igor Simić azt mondta, Kurti megsértette az alkotmányt, amikor 15 minisztériumból álló kabinetet tervezett és ezek közül csak egy tartozik a Szerb Listához. A Szerb Listának 11 képviselője van, ezért két minisztériumra tarthat igényt, ez nem valamilyen ajándék, hanem ez volt a választok döntése, amikor támogatták a Szerb Listát - mondta Simić.

Koszovó
Albin Kurti

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.