Ugrás a tartalomra
Pixabay

Megszavazta a montenegrói parlament az ország új kormányát

2020-12-04
17:58
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
Megszavazta a montenegrói parlament az ország új kormányát, amelyet a következő négy évben Zdravko Krivokapić, a Montenegró Jövőjéért elnevezésű koalíció vezetője irányít majd.

A kormány programjának ismertetésekor Krivokapić kiemelte, arra fog törekedni, hogy a következő időszakban Montenegrónak sikerüljön megbirkóznia a koronavírus-járvánnyal, fellendüljön a gazdasága, visszaszorítsák a korrupciót és a szervezett bűnözést, valamint teljesen megvalósulhassanak a jogállamiság előfeltételei. Háromnapos vitát követően az új kormányt a 81 parlamenti képviselő közül 41 támogatta, 28 ellene szavazott, egy pedig tartózkodott, a többiek nem voltak jelen. Aleksandar Vučić szerb államfő gratulált az új montenegrói kormányfőnek és reményét fejezte ki, hogy Krivokapić és kabinetje hozzájárul a béke és stabilitás, valamint a gazdasági előrelépés megteremtéséhez. 

Montenegró
Zdravko Krivokapić

Most

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.