Ugrás a tartalomra

Megszavazta a montenegrói parlament az ország új kormányát

2020.12.04
17:58
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
Megszavazta a montenegrói parlament az ország új kormányát, amelyet a következő négy évben Zdravko Krivokapić, a Montenegró Jövőjéért elnevezésű koalíció vezetője irányít majd.

A kormány programjának ismertetésekor Krivokapić kiemelte, arra fog törekedni, hogy a következő időszakban Montenegrónak sikerüljön megbirkóznia a koronavírus-járvánnyal, fellendüljön a gazdasága, visszaszorítsák a korrupciót és a szervezett bűnözést, valamint teljesen megvalósulhassanak a jogállamiság előfeltételei. Háromnapos vitát követően az új kormányt a 81 parlamenti képviselő közül 41 támogatta, 28 ellene szavazott, egy pedig tartózkodott, a többiek nem voltak jelen. Aleksandar Vučić szerb államfő gratulált az új montenegrói kormányfőnek és reményét fejezte ki, hogy Krivokapić és kabinetje hozzájárul a béke és stabilitás, valamint a gazdasági előrelépés megteremtéséhez. 

Montenegró
Zdravko Krivokapić

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.