Ugrás a tartalomra

Megszavazták az új szlovén kormányt

2022.06.01
21:17
2022.06.01
21:22
Forrás
MTI
Robert Golob miniszterelnök kiemelte: kormányát tapasztalt politikusokból és szakemberekből állította össze.

Megszavazta szerdán a szlovén parlament az ország új kormányát, amelyet a következő négy évben Robert Golob, a Szabadság Mozgalom vezetője irányít majd. A kormányt a magyar kisebbségi képviselő, Horváth Ferenc is támogatta. A kormánykoalíció három pártja összesen 53 parlamenti képviselővel rendelkezik a törvényhozásban.

Miniszter-jelöltjeinek bemutatásakor Robert Golob kormányfő kiemelte: kormányát tapasztalt politikusokból és szakemberekből állította össze, mert a kormánynak azonnal meg kell kezdenie a munkát, nem lesz száz napja arra, hogy belerázódjon a feladatokba. "Nem újoncokból álló kormányt akarunk, amelynek száz napos türelmi időre van szüksége, hogy megkezdje a munkát, mert tudjuk, hogy nem lesz nyugalmunk" - magyarázta. Hozzátette: a helyzet világszerte egyre rosszabb.

Szlovénia
Robert Golob

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.