Ugrás a tartalomra

Megszavazták a népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvény módosítását

2021.12.10
14:15
2021.12.10
17:44
Forrás
Pannon RTV
Sürgősségi eljárásban megszavazta a köztársasági parlament a népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvény módosítását.

A változtatások a következők: eltörlik az aláírások hitelesítésének a díját, a választási bizottságokban pedig nem csak a pártok delegáltjai, hanem a népszavazás előterjesztői is részt vehetnek, illetve egy adott kérdésben lebonyolított népszavazás négy évig nem ismételhető meg. Ezek azok a módosítások, amelyeket a szerb államfő korábban kért. A módosított törvény már szombaton, azaz holnap hatályba léphet. A jelenlévő képviselők mindegyike igennel szavazott a javaslatra. Ivica Dačić, a köztársasági parlament elnöke a szavazást megelőzően a szerb köztévének elmondta: a módosítások nem érintik a január 16-ára meghirdetett népszavazást, amikor is az alkotmány módosításáról fognak majd döntést hozni a polgárok: „Ez nem érinti a mostani népszavazást. Ennek a népszavazásnak a célja az alkotmányos változtatások, az igazságügy függetlenítése és minden kérdés már tisztázva van. A jövőbeli népszavazásokon, azaz a népi kezdeményezések miatt történő döntéshozatalok alkalmával a népszavazást kezdeményezők képviselői jelen lehetnek majd azokban a hatóságokban, amelyek a választási bizottság, adminisztráció hatásköreibe tartoznak.”

köztársasági parlament
köztársasági parlamenti képviselő
népszavazás
népi kezdeményezés
törvény
törvény módosítás
törvények
törvénymódosítás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.