Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megtartotta 37. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács

2018-11-03
13:34
2018-11-03
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az ülésen a tanácstagok 50 napirendi pontról döntöttek. Az MNT ma ülésezett utoljára ebben az összetételben, ugyanis holnap nemzeti tanácsi választások lesznek.

Többségében vajdasági oktatási intézmények igazgatóválasztási eljárása és tagcserék szerepeltek napirenden az MNT ülésén. Ezek között iskoláskor előtti intézmények, általános- és középiskolák egyaránt voltak. A képviselők támogatták a Végrehajtó Bizottság döntését a középiskolákban történő átképzésre, pótképzésre és specializációra vonatkozó beiratkozási tervek véleményezése kapcsán.

A képviselők döntöttek még a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitásáról. Ezek az adai Cseh Károly Általános Iskola két kihelyezett tagozatára, valamint az újvidéki Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Iskola egyik szakirányára vonatkoznak. Az ülésen jóváhagyták még a Végrehajtó Bizottság döntését diákotthonok és egyetemista központok előzetes kollégiumi ranglistájának a véleményezése kapcsán is.

A tanácstagok többek között a Hét Nap Lapkiadó Kft. és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. 2019. évi munka- és pénzügyi tervét is jóváhagyták. Emellett kulturális pályázatokról és a Szenttamás községi utcák elnevezéséről is szavaztak az MNT ülésén.

Magyar Nemzeti Tanács

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.