Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megtartotta 37. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács

2018-11-03
13:34
2018-11-03
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az ülésen a tanácstagok 50 napirendi pontról döntöttek. Az MNT ma ülésezett utoljára ebben az összetételben, ugyanis holnap nemzeti tanácsi választások lesznek.

Többségében vajdasági oktatási intézmények igazgatóválasztási eljárása és tagcserék szerepeltek napirenden az MNT ülésén. Ezek között iskoláskor előtti intézmények, általános- és középiskolák egyaránt voltak. A képviselők támogatták a Végrehajtó Bizottság döntését a középiskolákban történő átképzésre, pótképzésre és specializációra vonatkozó beiratkozási tervek véleményezése kapcsán.

A képviselők döntöttek még a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitásáról. Ezek az adai Cseh Károly Általános Iskola két kihelyezett tagozatára, valamint az újvidéki Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Iskola egyik szakirányára vonatkoznak. Az ülésen jóváhagyták még a Végrehajtó Bizottság döntését diákotthonok és egyetemista központok előzetes kollégiumi ranglistájának a véleményezése kapcsán is.

A tanácstagok többek között a Hét Nap Lapkiadó Kft. és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. 2019. évi munka- és pénzügyi tervét is jóváhagyták. Emellett kulturális pályázatokról és a Szenttamás községi utcák elnevezéséről is szavaztak az MNT ülésén.

Magyar Nemzeti Tanács

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.