Ugrás a tartalomra

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács

2018.11.30
17:04
2021.05.27
16:11
Forrás
Pannon RTV
Hitelesítették a november 4-én közvetlenül megválasztott Magyar Nemzeti Tanács 35 új képviselőjének mandátumait, az új testület pedig megtartotta alakulóülését.

Az esemény a Szabadkai Városháza dísztermében volt. Az új testületben a Magyar Összefogás lista 30 képviselője kapott helyet, míg a Magyar Mozgalom 5 mandátummal rendelkezik a következő négy éves ciklusban. A szerb és a magyar himnusz után szavaztak az ideiglenes munkaelnökség létrehozásáról, amelynek feladata az volt, hogy kiossza a Köztársasági Választási Bizottság által kiadott, hitelesített mandátumokat.

A munkaelnökség tagjai a legidősebb és a két legfiatalabb mandátumot szerzett személy, Kucsera Géza, valamint Baráth Gábor Gergely és Sárközi István voltak. A javaslatot, hogy az alakulóülést követően 18 órától az első rendes ülését megtartsa a Magyar Nemzeti Tanács, elfogadták a képviselők. A Magyar Médiaház földszinti tanácstermében döntenek majd a testület elnökének személyéről. Az alakulóülésen többek között jelen volt Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Babity János szabadkai magyar főkonzul, valamint köztársasági parlamenti képviselők, államtitkárok, polgármesterek és önkormányzati képviselők.

Magyar Nemzeti Tanács
alakuló ülés
Pásztor István
Babity János
Pintér Attila

Most

14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.