Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács

2018-11-30
17:04
2018-11-30
19:43
Forrás
Pannon RTV
Hitelesítették a november 4-én közvetlenül megválasztott Magyar Nemzeti Tanács 35 új képviselőjének mandátumait, az új testület pedig megtartotta alakulóülését.

Az esemény a Szabadkai Városháza dísztermében volt. Az új testületben a Magyar Összefogás lista 30 képviselője kapott helyet, míg a Magyar Mozgalom 5 mandátummal rendelkezik a következő négy éves ciklusban. A szerb és a magyar himnusz után szavaztak az ideiglenes munkaelnökség létrehozásáról, amelynek feladata az volt, hogy kiossza a Köztársasági Választási Bizottság által kiadott, hitelesített mandátumokat.

A munkaelnökség tagjai a legidősebb és a két legfiatalabb mandátumot szerzett személy, Kucsera Géza, valamint Baráth Gábor Gergely és Sárközi István voltak. A javaslatot, hogy az alakulóülést követően 18 órától az első rendes ülését megtartsa a Magyar Nemzeti Tanács, elfogadták a képviselők. A Magyar Médiaház földszinti tanácstermében döntenek majd a testület elnökének személyéről. Az alakulóülésen többek között jelen volt Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Babity János szabadkai magyar főkonzul, valamint köztársasági parlamenti képviselők, államtitkárok, polgármesterek és önkormányzati képviselők.

Magyar Nemzeti Tanács
alakuló ülés
Pásztor István
Pintér Attila
Babity János

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.