Ugrás a tartalomra

Megtartották a nemrég alakult Karlóca Újjáépítési és Fejlesztési Bizottság első ülését

2021.09.03
18:07
2021.09.03
19:57
Forrás
Pannon RTV
A már megvalósult projektekről és a jövőbeli tervekről beszéltek. A gyűlésen részt vett Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, Vasilije szerémségi püspök és Maja Gojković művelődési miniszter.

A Karlóca Újjáépítési és Fejlesztési Bizottság első ülésén eldöntötték, hogy egy olyan hároméves tervet fognak létrehozni, ami a szellemiség megújítására és a kultúra fejlesztésére hivatott. Beszéltek továbbá az eddig elért eredményekről.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Úgy gondolom, hogy a bizottsági tagok közös erőfeszítésével megvalósíthatjuk a terveinket. 2018 óta a tartomány 300 millió dinárt különített el Karlóca eddigi felújításaira, amelyek továbbra is folyamatban vannak.”

A gyűlés után a vendégek meglátogatták a római katolikus plébánia hivatalát, a székesegyházat, a Patriarchátusi palotát és a könyvtárat.

Vasilije szerémségi püspök: „Köszönöm a szerb kormánynak és a tartományi kormánynak az eddigi munkát. Továbbra is nagy ambícióink és terveink vannak arra, hogy Karlócán visszahozzuk azt a szellemet és történelmi képet, amely a történelem során élt az emberekben.”

Karlóca valóban gyönyörű hely - mondta Maja Gojković. A szerb művelődési és tájékoztatási miniszter azt mondta, mindenféleképpen követnie kell a kulturális turizmus modern trendjeit.

„Ma arról tárgyaltunk, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy itt Karlócán fel kell építeni egy kulturális központot, amely magában foglalja a kultúra minden aspektusát. Ahol színházi előadásokat, művészeti események és zenei fesztiválokat lehetne tartani, de akár mozivá is válhat.”

Az eseményen részt vett továbbá Dragana Milošević tartományi művelődési, tájékoztatási és vallási közösségekkel való kapcsolattartásért felelős titkár, valamint Aleksandar Stojkečić, Karlóca polgármestere.

Karlóca Újjáépítési és Fejlesztési Bizottság
Igor Mirović
Maja Gojković
Vasilije
ülés

Most

13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.