Ugrás a tartalomra

Megtiszteltetés volt Trump számára, hogy Észak-Korea területére lépett

2019.07.01
10:49
2019.07.01
13:39
Forrás
Pannon RTV
Nagy megtiszteltetésnek nevezte Twitter üzenetében Donald Trump, hogy Észak-Korea területére lépett. Az amerikai elnök szerint ez fontos pillanat volt az egész világnak.

Szakértők úgy vélik, ez egy komoly politikai pontot jelent az USA első embere számára. Az úgynevezett Twitter diplomácia legmagasabb szintjét tapasztalhattuk a hétvégén is, hiszen a mikroblogján keresztül invitálta meg egy gyors kézfogásra Trump a két Korea közötti demilitarizált övezetbe Kim Dzsong Unt - emelte ki a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Patyi Szilárd. A történész elmondta, hogy bár voltak előzetes egyeztetések, amelyek a színfalak mögött zajlottak, a két vezető megnyilvánulásából észrevehető volt, hogy tényleg spontán találkozóról volt szó vasárnap. A szabadkai történész emlékeztetett arra is, hogy Dél-Korea vezetőjének, Mun Dzse Innek is óriási szerepe van abban, hogy az ilyen találkozók létrejöhetnek.

Patyi Szilárd, történész: „Ahogy átlépte Trump a demarkációs vonalat, tett pár lépést Észak-Koreában, ez is kicsit olyan spontán volt. Ez ilyen gyorsan megszervezett találkozó volt. Ennek az egésznek inkább üzenet értéke van. Februárban beszélgettünk arról, hogy Hanoiban találkoztak, ami akkor eredménytelenül zárult. Mun Dzse In is nagyon sokat tesz azért, hogy ezek a találkozók létrejöjjenek, hogy valami eredményt is elérjenek. Mun Dzse In észak-koreai menekültek leszármazottja. Szülei észak-koreai menekültek voltak. A koreai háború utolsó évében, 1953-ban született. Ő személyesen is tudja, mit jelentett a koreai háború. Nagyon sokat tesz azért, hogy végre a két ország normális viszonyt alakítson ki.”

Donald Trump
Észak-Korea
Amerikai Egyesült Államok
Kim Dzsong Un

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.