Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A megválasztott tanácstagok folytatják Zentagunaras közművesítését

2018-12-18
22:20
2018-12-18
22:27
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap helyi közösségi választást tartottak Zentagunarason. A választáson egy lista indult Falunkért, jövőnkért elnevezéssel, melynek mind a kilenc jelöltje a VMSZ soraiból került ki

1552 polgár jogosult a szavazásra, 456-an adták le voksukat. A megválasztott tanácstagok folytatni kívánják a falu infrastrukturális fejlesztését valamint a turizmusra és egy gyermek- és ifjúsági szabadidőközpont kiépítésére helyezik a hangsúlyt az elkövetkező négy évben.

Énekekkel és díszekkel készülnek a zentagunarasi elsősök a karácsonyra. Az iskolában magyar nyelvű oktatás folyik, kilencvenkét diák tanul az intézményben. Az iskola épülete felújításra szorul, a tornaterem régi ablakai huzatosak. A tetőszerkezet gerendáit kikezdte a szú és időnként beázik.

Savelin Zellei Zsuzsanna, igazgató, Október 18. Á.I., Zentagunaras: „A laminált lemezek, amelyek fenn vannak imitt-amott lyukacsosak. Ha nagyobb esőzések vannak, az bevezeti a vizet és sajnos a villanyhálózaton keresztül talál magának utat, pár éve lecseréltük a folyosó világítását por és vízállóra, azért hogy nehogy a gyerekeknek vagy bárkinek valamilyen sérülést okozzon, de mindenképpen erre a problémára megoldást kell találni.”

Az újonnan megválasztott helyi közösségi vezetésének céljai között az oktatási körülmények javítása is szerepel. 2019-ben szeretnék felújítani az iskolát. Sípos Hajnalka, tanácstag, Zentagunaras HK: „Vannak olyan nyílászárók, amelyek 50-60 évesek, azoknak nagyon gyorsan meg kell oldanunk a cseréjét és a vízelvezetés, ami nagyon nagy problémát okoz, az elmúlt időben próbáltuk az elektromos hálózatot felújítani, utakat próbáltunk biztosítani a megközelítésre, sportpályák felújítása várat magára, nagyon sok célunk van, amit meg szeretnénk valósítani, de mindenképpen prioritást élvez a tető és a nyílászárók cseréje.”

Az új tanács összetétele csupán egy tag személyében különbözik a régitől, mindannyian a VMSZ tagjai. A megválasztott tanácstagok folytatni kívánják a gazdakör iroda működtetését, valamint a falu közművesítését. Fekecs József, tanácstag, VMSZ, Zentagunaras HK: „Szeretnénk minél élhetőbbé tenni falunkat. 2200 méter hosszan aszfaltoztunk utcákat, közel 7500 méter hosszan cseréltük ki az elöregedett vízhálózatot, erre 400 háztartást tudtunk csatlakoztatni, támogatjuk a civil szervezeteinket és mindenféle problémával kapcsolatban nyitottak vagyunk a lakosság felé.”

A zentagunarasi helyi közösség tanácsa a jövőben a turizmus fejlesztését is célul tűzte ki, a Csík-ér mentén séta- és kerékpárút kialakítását tervezik, valamint egy gyermek és ifjúsági szabadidőközpont kiépítésére helyezik a hangsúlyt, ahol többek között gyermekmegőrző, játszóház, edzőtermek, szaunák is helyet kapnának.

Zentagunaras
közmű
választás

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.