Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Megválasztották az európai parlamentközi küldöttségek tagjait

2019-07-18
13:07
2019-07-18
14:07
Forrás
MTI
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megválasztották a testület úgynevezett parlamentközi küldöttségeinek tagjait. A következő ötéves ciklusban 44 működik majd.

Az EP tájékoztatása szerint a következő ötéves ciklusban 44 parlamentközi küldöttség működik majd. Feladatuk a kapcsolattartás más országok, régiók és szervezetek parlamenti képviselőivel az unió alapértékeinek, a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság, az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartásának terjesztése céljából.

Számos EP-delegációnak magyar tagja is van. Mások mellett Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP képviselője az Izraellel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett.

Deli Andor vajdasági származású EP-képviselő az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja, valamint az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Strasbourg
Európai Parlament
parlamentközi
küldöttség
EP-delegáció

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.