Ugrás a tartalomra

Megválasztották a REM három új tagját

2019.12.28
15:06
2019.12.28
15:58
Forrás
Pannon RTV
Megválasztották a REM, vagyis a szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület Tanácsának három új tagját tegnap a köztársasági parlament ülésén.

Popović Judit, Zorana Simjanović és Aleksandar Vitković lettek az új tagok. Utóbbit a Nemzeti Tanácsok Koordinációs Testülete javasolta a pozícióra - mondta el Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. Hozzátette: a parlament Vitkovićot 136 igen szavazattal megválasztotta. Hangsúlyozta, első alkalommal van a vajdasági magyarságnak tagja a testületben.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Azért javasoltuk őt, mert több évtizedes múlttal, újságírói múlttal rendelkezik, és mivel ez egy szakmai testület, ezért nagyon fontos az, hogy amellett, hogy eleget tesz a törvény által megszabott feltételeknek, például az egyetemi végzettségnek és sok minden másnak, megfelelő média tapasztalattal is rendelkezik.”

REM
Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület Tanácsa
Judit Popović
Zorana Simjanović
Aleksandar Vitković

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.