Ugrás a tartalomra

Megvan, mikor folytatódhat a párbeszéd Belgrád és Pristina között

2021.06.03
19:14
2021.06.03
21:22
Forrás
RTS, Blic
Aleksandar Vučić szerb államfő hármasban tárgyalt Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal, valamint Matthew Palmerrel, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával.

Június 14. és 17. között folytatódhat a párbeszéd Belgrád és Pristina között, valamint június 8-án ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa, a szerb államfő pedig egyelőre nem biztos, hogy New York-ba utazik, hogy részt vegyen rajta.

A találkozó után közleményben ismertették a részleteket. Egy kompromisszumos megoldásban bízom Koszovó kapcsán, közölte korábban Vučić Instagram-bejegyzésében. Azt írta, fontos témákról, regionális kérdésekről beszéltek Lajčakkal és Palmerrel. Egy nappal korábban ők ketten Pristinában jártak, ahol Albin Kurti miniszterelnökkel tárgyaltak. Kurti szerint már ebben a hónapban leül Vučićtyal, azonban nem lehet szó az eddigi párbeszéd folytatásáról, helyette egy teljesen új következhet.

Koszovó
Aleksandar Vučić
Miroslav Lajčak
Matthew Palmer

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.