Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Megvan, mikor folytatódhat a párbeszéd Belgrád és Pristina között

2021.06.03
19:14
2021.06.03
21:22
Forrás
RTS, Blic
Aleksandar Vučić szerb államfő hármasban tárgyalt Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal, valamint Matthew Palmerrel, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával.

Június 14. és 17. között folytatódhat a párbeszéd Belgrád és Pristina között, valamint június 8-án ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa, a szerb államfő pedig egyelőre nem biztos, hogy New York-ba utazik, hogy részt vegyen rajta.

A találkozó után közleményben ismertették a részleteket. Egy kompromisszumos megoldásban bízom Koszovó kapcsán, közölte korábban Vučić Instagram-bejegyzésében. Azt írta, fontos témákról, regionális kérdésekről beszéltek Lajčakkal és Palmerrel. Egy nappal korábban ők ketten Pristinában jártak, ahol Albin Kurti miniszterelnökkel tárgyaltak. Kurti szerint már ebben a hónapban leül Vučićtyal, azonban nem lehet szó az eddigi párbeszéd folytatásáról, helyette egy teljesen új következhet.

Koszovó
Aleksandar Vučić
Miroslav Lajčak
Matthew Palmer

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.