Ugrás a tartalomra

Megvan a tartományi parlamenti választás végleges eredménye

2020.07.03
07:56
Forrás
021.rs
Hét választási lista jutott be a tartományi parlamentbe, végleges eredményt tett közzé a Tartományi Választási Bizottság.

Az adatok szerint a Szerb Haladó Párt 76 helyet szerzett meg a 120-ból vajdasági parlamentben, őket követi a Szerbiai Szocialista Párt 13-mal, majd a Vajdasági Magyar Szövetség következik 11 hellyel.

A Vajdasági Front nevű koalíció hat mandátumot kapott, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma és a Monarchista Front, valamint a Söprű 2020 nevű szervezet is egyaránt 5-öt, a Szerb Radikális Párt pedig 4 hellyel rendelkezik majd az új összetételű testületben.

Választások 2020
eredmények

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.