Ugrás a tartalomra

Megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, elvonjuk az extraprofitot

2022.06.04
15:18
2022.06.04
15:26
Forrás
MTI
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével háromnapos kihelyezett ülést tartott a magyar kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is.

Az ülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették a legfontosabb és legsürgősebb feladatokat. "A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez" - áll a közleményben. Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt.

család
nyugdíj
extraprofit
munkahely
rezsicsökkentés
kormányülés
Sopron
Kihelyezett
Orbán Viktor

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.