Ugrás a tartalomra

Megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát az olasz szenátus

2020.02.12
18:54
Forrás
MTI
Megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát az olasz szenátus, így a korábbi belügyminiszter bíróság elé állhat.

A politikus tavaly nyáron több napon át illegálisan várakoztatta a tengeren egy migránsokat szállító hajó több mint 100 utasát. Az ügyészség szerint Salvini "túszul ejtette" őket, korlátozva személyi szabadságukat. Salvini most azt mondta, kész bíróság elé állni az olaszországi határok védelméért. Matteo Salvini korábban többször is hangsúlyozta, hogy szívesen megy a bíróságra, ahol elmondása szerint olasz állampolgárok millióit fogja képviselni. A Twitteren úgy fogalmazott, hogy a haza védelme nem a feladata, hanem a kötelessége volt miniszterként.

Matteo Salvini
Olaszország
mentelmi jog

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.