Ugrás a tartalomra

Menczer: Továbbra is az elegendő védőfelszerelés biztosítása a cél

2020.05.05
10:02
2020.05.05
10:14
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány második szakaszában is az a cél, hogy minden pillanatban legyen elegendő egészségügyi védőfelszerelés a "frontvonalban" dolgozóknak - jelentette ki Menczer Tamás kedden.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára elmondta: a járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 100 millió maszk és 56 millió egyéb védőfelszerelés - például kesztyű, overall - érkezett Magyarországra. Az eszközök beszerzése folyamatos, mert jelenleg nincs vakcina a vírus ellen, tehát hosszú védekezésre kell készülni - tette hozzá.

Ismertette, hogy a védőfelszerelésekért verseny folyik, azokért az egész világ Kínában áll sorban. A kínai vezetők értékelik, hogy Magyarország fair, kiegyensúlyozott külpolitikát folytat, és nem avatkozik bele a belügyekbe, ezért többször is biztosítottak bennünket arról, hogy támogatják a magyar eszközbeszerzést - emelte ki.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a járvány utáni világgazdasági versenybe Magyarország jó esélyekkel száll majd be, jó kiindulási alapról indul, mivel tavaly a magyar gazdasági növekedés volt a legjobb az Európai Unióban.

Az Orbán-kormány 2010-ben egy válsággal már megküzdött: több mint 850 ezer munkahelyet teremtett, így a járvány előtt már több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon - mondta. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy segítse a munkahelyek megőrzését, és annyi munkahelyet teremtsen, ahány a járvány miatt megszűnik, mert az ellenzékkel szemben a kormány politikája az, hogy az embereknek nem segélyt, hanem munkát kell adni.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy vélekedett: az ellenzéki politikusok időről időre támadják a védekezésben dolgozókat, pedig a járvány idején összefogásra lenne szükség, de a támadások ezt ellehetetlenítik.

A védőfelszerelésekkel kapcsolatban kitért arra: a lehető legjobb minőségű termékek beszerzésére törekednek; minden védőfelszerelés megfelel az uniós szabványnak, CE minősítéssel rendelkezik, és használható a védekezés során megfelelnek az uniós szabványnak, CE minősítéssel rendelkeznek, és használhatók a védekezés során.

Menczer Tamás
koronavírus-járvány

Most

Népszerű