Ugrás a tartalomra
Ukrán és magyar szimbólumok
Pannon RTV/Tóth Lívia

Menczer: A vádaskodás helyett a nemzeti kisebbségek elvett jogait adják vissza az ukrán vezetők!

2019-07-17
11:37
2019-07-17
11:52
Forrás
MTI
Menczer Tamás államtitkár arra reagált, hogy az ukrán külügyminisztérium bírálta Szijjártó Péter kárpátaljai látogatását.

Az ukrán vezetők ne alaptalanul vádaskodjanak, hanem adják vissza a nemzeti kisebbségek elvett jogait! - közölte Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra reagált, hogy az ukrán külügyminisztérium bírálta Szijjártó Péter kárpátaljai látogatását. A magyar külügyminiszter ugyanis a kárpátaljai magyar szervezetek vezetőivel találkozott kedden Beregszászon, amivel az ukrán külügyi tárca szerint megsértette az ország választási törvényeit és vétett a diplomáciai kapcsolatokat szabályozó bécsi egyezmény ellen. Menczer Tamás szerint Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nyilatkozata világos volt és egyértelmű. Magyarország a kétoldalú kapcsolatok javítására törekszik, bízunk benne, hogy az új elnök vezetésével Ukrajna is erre az útra lép - erősítette meg a magyar külügyminiszter álláspontját az államtitkár.

Menczer Tamás
államtitkár
Magyarország
Ukrajna
kisebbség
Szijjártó Péter
külügyminisztérium

Most

23:20, Frissítve: 23:42

Remizett a Crvena zvezda idegenben

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a belgrádi Crvena zvezda Bernben a svájci Young Boys együttesével 1:1-es félidő után 2:2-es döntetlent játszott.

Népszerű