Ugrás a tartalomra

Merkel és Schulz: Törökország csatlakozását fel kell függeszteni

2017.09.04
00:32
2024.03.19
08:32
Angela Merkel német kancellár és Martin Schulz kancellárjelölt egyetértettek abban, hogy meg kell szakítani Törökország csatlakozását az unióhoz.

Az Erdogan-féle Törökország nem lehet az EU tagja, mert minden határt átlépett, ezért meg kell szakítani az EU Törökországhoz fűződő gazdasági és pénzügyi kapcsolatait – érvelt a televíziós viátban Martin Schulz. Angela Merkel válaszként hangsúlyozta, hogy sem ő, sem pártja soha nem akarta, hogy Törökország uniós tag legyen, de az ott raboskodó németek védelmében először az előcsatlakozási pénzügyi támogatást kell felfüggeszteni és gazdasági nyomást kell gyakorolni Ankarára. (HVG, Tanjug)

Angela Merkel
csatlakozás
Martin Schultz
német kancellár
német kancellárjelölt
Törökország
unió

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.