Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Államelnökség

Merkel és Vučić videokonferencián egyeztetett

2020.03.18
18:34
Forrás
Szerbiai RTV
Videokonferencián egyeztetett ma Aleksandar Vučić szerb államfő és Angela Merkel német kancellár.

Részletesen beszéltek a koronavírus elleni harcról, valamint a kétoldalú és gazdasági kapcsolatokról, Szerbia eurointegrációjáról, a reformokról és a régióban uralkodó helyzetről. Úgyszintén téma volt a Belgrád-Priština párbeszéd és a szerb termékekre kirótt 100 százalékos vámok is. A német kancellár üdvözölte Szerbia elszántságát a Brüsszeli egyezmény betartására, valamint azt is, hogy Aleksandar Vučić készen áll a Belgrád és Priština közötti vámokra és kereskedelemre vonatkozó tárgyalások megkezdésére. Mindkét fél egyetértett abban is, hogy minél előbb folytatni kell a félbeszakadt tárgyalásokat.

Angela Merkel
Aleksandar Vučić
Szerbia
Németország
koronavírus
európai integráció

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű