Ugrás a tartalomra

Merkel: Közös úton jár Németország és Magyarország

2020.02.10
18:19
Forrás
MTI
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott - mondta Angela Merkel német kancellár az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.

A gazdasági együttműködés is rendkívül szoros, és nemcsak Magyarországgal, hanem a visegrádi országcsoport egészével - tette hozzá a német kancellár a magyar kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság fejlődése "nagyon-nagyon pozitív", ami az EU-nak is tulajdonítható. Magyarország az okos beruházások és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra - közölte Angela Merkel. Az EU következő hétéves költségvetésével kapcsolatban azt mondta, hogy a két ország eltérő helyzetben van, hiszen Németország nettó befizető, Magyarország pedig a büdzsé forrásainak nettó haszonélvezője.

Angela Merkel
Orbán Viktor
Berlin
Németország

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.