Ugrás a tartalomra
Angela Merkel
FoNet/AP

Merkel: Magas, de elfogadható árat fizetettünk a stabil kormány megalakulásáért

2018-02-12
09:15
Forrás
hirado.hu
Fájdalmas veszteség a CDU-nak a pénzügyminisztérium átadása a Német Szociáldemokrata Pártnak.

Magas, de elfogadható árat fizetett a Kereszténydemokrata Unió azért, hogy stabil kormány alakulhasson Németországban - nyilatkozta Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke. Fájdalmas veszteség a pénzügyminisztérium átadása a Német Szociáldemokrata Pártnak, de az alternatíva az lett volna, hogy a tárcák elosztásáról szóló vita miatt nem alakul meg a kormány, holott a koalíciós szerződés tartalmi kérdéseiről már megállapodtak, tette hozzá a német kancellár. Ez vállalhatatlan lett volna a választók előtt - mondta Angela Merkel.

Németország
Angela Merkel
Kereszténydemokrata Unió
kormányalakítás

Most

13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.