Ugrás a tartalomra

Merkel: Nem marad következmények nélkül a szolidaritás megtagadása

2017.09.16
13:06
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Nem marad következmények nélkül az európai uniós tagállamok közötti szolidaritás megtagadása - mondta Angela Merkel német kancellár egy szombati lapinterjúban.

Merkel ezt a menekültek tagországok közötti elosztásával kapcsolatban mondta, utalva a tagállamoknak juttatott közösségi támogatásokra. Arra a kérdésre, hogy miként akarja rábírni álláspontja átgondolására a menekültek tagállamok közötti szolidáris elosztásától elzárkózó Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és más kelet-európai kormányfőket, a német kancellár kiemelte: nem szabad elfelejteni, hogy az EU-s partnerek nagy többsége" hajlandó befogadni menekülteket, és a menekültpolitika számos kérdésében "teljes az egyetértés, és közösen konkrét haladást értek el.

Az EU-ban "szolidaritásra van szükségünk", és a szolidaritást megtagadó tagországoknak "számolniuk kell azzal, hogy ez nem marad következmények nélkül, a jövőbeni pénzügyi támogatásokról folytatandó tárgyalásokra tekintettel sem" - mondta Angela Merkel.

Angela Merkel
Európai Unió
tagországok
szolidaritás
menekült
Orbán Viktor

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.