Ugrás a tartalomra

Merkel: Pekingnek tiszteletben kell tartania a hongkongi tüntetők követeléseit

2019.09.06
11:24
2020.02.17
18:35
Forrás
MTI
A hongkongi válság békés megoldására szólította fel Kínát Angela Merkel német kancellár mai kínai látogatása alkalmával.

Merkel azt mondta, Pekingnek tiszteletben kell tartania a hongkongi tüntetők követeléseit, Li Ko-csiang kínai miniszterelnök erre válaszul azt mondta, a pekingi kormány védelmezi az egy ország, két rendszer elvét és Hongkongot a hongkongiak irányítják. Li Ko-csiang jelezte: Peking támogatja a hongkongi vezetést abban, hogy "a törvénnyel összhangban véget vessen az erőszaknak és a káosznak". "Tiszteletben kell tartani a hongkongi állampolgárok jogait és szabadságát" - mondta Angela Merkel a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján.

fotó: Tanjug/Roman Pilipey/Pool Photo via AP

"A jelenlegi helyzetben el kell kerülni az erőszakot. Csak a párbeszéd segíthet" - tette hozzá. Merkel elmondta: a jelek arra utalnak, hogy Carrie Lam hongkongi kormányzó kész párbeszédet kezdeményezni.

Peking
Hongkong
Angela Merkel

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.