Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Merkel a szíriai török beavatkozás azonnali leállítását sürgeti

2019-10-13
17:23
2019-10-13
17:44
Forrás
MTI
Törökország szíriai katonai műveletének azonnali leállítását sürgette Angela Merkel német kancellár ma Recep Tayyip Erdogan török államfővel telefonon folytatott megbeszélésén.

A német szövetségi kormány helyettes szóvivője, Ulrike Demmer közleménye szerint a megbeszélést a török államfő kérésére folytatták. Angela Merkel kifejtette: Törökország szíriai művelete azzal fenyeget, hogy a helyi lakosság jelentős része menekülésre kényszerül, destabilizálódik a régió és ismét megerősödik a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet. Manfed Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy mai beszédében hangsúlyozta, hogy Törökország hadseregének bevonulása Szíriába ellentétes a nemzetközi joggal, az Európai Unió reakciója pedig egyelőre elégtelen.

Mint mondta, az EU-nak világossá kell tennie Erdogan számára, hogy "gazdasági következményeket von maga után, ha továbbra is ezen az agresszív úton jár".

Szíria
Angela Merkel
Törökország
katonai akció
Recep Tayyip Erdoğan

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.