Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Merkel a szíriai török beavatkozás azonnali leállítását sürgeti

2019-10-13
17:23
2020-03-08
08:25
Forrás
MTI
Törökország szíriai katonai műveletének azonnali leállítását sürgette Angela Merkel német kancellár ma Recep Tayyip Erdogan török államfővel telefonon folytatott megbeszélésén.

A német szövetségi kormány helyettes szóvivője, Ulrike Demmer közleménye szerint a megbeszélést a török államfő kérésére folytatták. Angela Merkel kifejtette: Törökország szíriai művelete azzal fenyeget, hogy a helyi lakosság jelentős része menekülésre kényszerül, destabilizálódik a régió és ismét megerősödik a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet. Manfed Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy mai beszédében hangsúlyozta, hogy Törökország hadseregének bevonulása Szíriába ellentétes a nemzetközi joggal, az Európai Unió reakciója pedig egyelőre elégtelen.

Mint mondta, az EU-nak világossá kell tennie Erdogan számára, hogy "gazdasági következményeket von maga után, ha továbbra is ezen az agresszív úton jár".

Szíria
Angela Merkel
Törökország
katonai akció
Recep Tayyip Erdogan

Most

06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.