Ugrás a tartalomra

Merkel a szíriai török beavatkozás azonnali leállítását sürgeti

2019.10.13
17:23
2020.03.08
08:25
Forrás
MTI
Törökország szíriai katonai műveletének azonnali leállítását sürgette Angela Merkel német kancellár ma Recep Tayyip Erdogan török államfővel telefonon folytatott megbeszélésén.

A német szövetségi kormány helyettes szóvivője, Ulrike Demmer közleménye szerint a megbeszélést a török államfő kérésére folytatták. Angela Merkel kifejtette: Törökország szíriai művelete azzal fenyeget, hogy a helyi lakosság jelentős része menekülésre kényszerül, destabilizálódik a régió és ismét megerősödik a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet. Manfed Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy mai beszédében hangsúlyozta, hogy Törökország hadseregének bevonulása Szíriába ellentétes a nemzetközi joggal, az Európai Unió reakciója pedig egyelőre elégtelen.

Mint mondta, az EU-nak világossá kell tennie Erdogan számára, hogy "gazdasági következményeket von maga után, ha továbbra is ezen az agresszív úton jár".

Szíria
Angela Merkel
Törökország
katonai akció
Recep Tayyip Erdogan

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.