Ugrás a tartalomra
Angela Merkel
Tanjug/AP/Bernd von Jutrczenka

Merkel: Tárgyalni kell a Németországnak járó befizetési kedvezményről

2019-10-17
14:30
Forrás
hirado.hu
Németországnak járó befizetési kedvezményről is tárgyalni kell az Európai Unió 2021-től érvényes hétéves költségvetésének ügyében – jelentette ki Angela Merkel.

A német kancellár hangsúlyozta, hogy a nettó befizetők kötelezettségeinek növekedése és a Brexit miatt a következő EU-s költségvetésben aránytalanul nagy teher hárulna Németországra, amelyről tárgyalni kell. Merkel a jogállamiság fontosságáról is beszélt, valamint arról, hogy aki nem tartja tiszteletben a jogállamiság alapelveit, a jövőben nem várhatja el, hogy korlátok nélkül profitálhat Európából.

Angela Merkel
Németország
Európai Unió
kedvezmény

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.