Ugrás a tartalomra

Mi alapján osztanak, szoroznak?

2012.09.17
16:20
Szerbia miniszterelnöke kisebb fizetést kap, mint néhány miniszter a kabinetjében – írja a Politika
Szerbia miniszterelnöke kisebb fizetést kap, mint néhány miniszter a kabinetjében – írja a Politika. Ivica Dačić havonta 168 348 dinárt keres, ezzel a jövedelemmel azonban csak az ötödik a sorban. A kormány azon tagjainak nagyobb a keresete, akik a Szerbiai Szocialista Párt körüli koalícióból érkeztek a kabinetbe, vagyis Žarko Obradović oktatási miniszternek, Slavica Đukić-Dejanovićnak, az egészségügyi tárca vezetőjének, Jovan Krkobabić kormányfő-helyettesnek és munkaügyi miniszternek, valamint Milutin Mrkonjić közlekedési miniszternek. Többségük a miniszteri feladatain kívül tanít is valamelyik szerbiai egyetemen. Žarko Obradović oktatási tárcavezető havi jövedelme csaknem 100 000 dinárral több, mint a kormányfőé: 265 000 dinárt keres havonta. Žarko Obradović és Slavica Đukić-Dejanović nem a kormány tagjaiként kapják fizetésüket, hanem különböző forrásokból. Az oktatási miniszter, mint a Megatrend Egyetem előadója, Đukić-Dejanović pedig a Kragujevaci Klinikai Központtól és Egyetemtől veszi fel járandóságát.



Jovan Krkobabić a miniszterei fizetése mellé felveszi a nyugdíjat is, Mrkonjić pedig további juttatást kap, mint a Polgári Légiközlekedési Igazgatóság igazgatóbizottsági tagja. Érdekes, hogy a miniszterelnök is tagja ugyanennek a bizottságnak, de ő ezért nem kap semmit. Továbbá az is szembeötlő, hogy éppen Aleksandar Vučić kormányfő-helyettesnek, a korrupció elleni harc vezérének az adatai nem találhatóak meg a vagyonbejegyzésben. A kabinetjében azt mondták, tévedés történt, amit a legrövidebb időn belül kiigazítanak. Az ő fizetése 110 000 dinár. A kabinet leggazdagabb tagja egyébként Velimir Ilić, aki 22 ingatlannal rendelkezik. A legszegényebb Rasim Ljajić, akinek semmije sincs, csak a fizetése. (B92, Politika)
miniszterek
fizetések
jövedelembevallás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.