Ugrás a tartalomra
Pixabay

Michel: Az EU megállapodást akar Nagy Britanniával, de nem minden áron

2020.10.15
18:15
Forrás
MTI
Az Európai Unió még az év vége előtt kereskedelmi megállapodást akar kötni az Egyesült Királysággal, de nem minden áron - jelentette ki Charles Michel.

Az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfők kétnapos brüsszeli találkozóján kiemelte, az unió készen áll a tárgyalások folytatására, amelyek folyamán meg akarja védeni a piaci részvétel egyenlő versenyfeltételeit. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben azt mondta, előrelépést kell tenni a tagállamok közötti együttműködés, és az európai szintű koordináció erősítése terén a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében. A klímavédelmet illetően arról beszélt, hogy a tagországoknak az év végéig döntést kell hozniuk a 2030-ra kitűzött célokat illetően. Angela Merkel német kancellár érkezésekor kijelentette, az Európai Unió vezetői tisztességes, mindkét fél érdekeit szolgáló megállapodást akarnak az Egyesült Királysággal uniós tagságának megszűnése után fenntartott kapcsolatait illetően, de nem minden áron. 

Charles Michel
Egyesült Királyság
Európai Unió

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű