Ugrás a tartalomra

Michel: már jövőre biztosítani kell Románia és Bulgária schengeni csatlakozását

2022.12.16
07:40
2022.12.16
07:45
Forrás
MTI
Jövőre Bulgáriának és Romániának is biztosítani kell a schengeni övezethez való csatlakozást - közölte az Európai Tanács elnöke Brüsszelben csütörtök este.

Az eu-s vezetők egynapos csúcstalálkozót tartottak a belga fővárosban. A tagállamok vezetői a találkozón üdvözölték, hogy Horvátország január elsejétől a schengeni övezet teljes jogú tagjává válik.

Charles Michel azt is közölte, hogy az Európai Tanács megadta a tagjelölti státuszt Bosznia-Hercegovinának. Elmondta továbbá, hogy a tagállami vezetők hozzájárultak az Ukrajnának szánt 18 milliárd euró összegű támogatás folyósításához és megerősítették, hogy előmozdítják a béketeremtést. A találkozón a migrációs nyomás nem szűnő növekedése miatt a vezetők megállapodtak abban, hogy február első felében a migráció témakörével foglalkozó rendkívüli csúcstalálkozóra gyűlnek össze Brüsszelben - tájékoztatott Charles Michel.

Charles Michel
EU-csúcs
schengeni övezet

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.