Ugrás a tartalomra

A migráció és a vízválság volt a magyar államfő kétoldalú tárgyalásainak középpontjában

2019.09.25
07:25
2020.03.15
10:10
Forrás
MTI
Áder János az egyiptomi és az ecuadori elnökkel egyeztetett az ENSZ-közgyűlésének idején.

A migráció, az Amazonas jövője és az élelmiszer-biztonság kérdése is szóba került a magyar köztársasági elnök kétoldalú tárgyalásain, amelyeket az ENSZ kedden kezdődött 74. ülésszakának keretében folytatott le. Áder János találkozott mások mellett az egyiptomi és az ecuadori elnökkel. A magyar elnök elmondta, hogy egyiptomi kollégájával érintették a migráció ügyét, és megállapították, hogy az arab ország az elmúlt években sikeresen akadályozta az embercsempészek tevékenységét. Az ecuadori elnökkel pedig a vízválság kapcsán az Amazonas jövőjéről beszéltek. Áder János ma amerikai tudósokkal találkozik, négyszemközt tárgyal az ENSZ-főtitkárral, és felszólal a Fenntartható Fejlődési Célokról szóló csúcstalálkozón is.

ENSZ
egyiptomi elnök
ecuadori elnök
New York
Áder János

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.