Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

A migránsokat Európában, de az Unión kívül helyeznék el

2018-06-13
13:17
Forrás
ORF
Erről tárgyalnak az utóbbi időben az EU politikusai.

Sebastian Kurz kancellár az osztrák közszolgálati médiának adott nyilatkozatában azt mondta: olyan országokban építenének befogadóközpontokat, amelyek ugyan az öreg kontinensen vannak, de nem tagjai az Európai Uniónak. Ahogy fogalmazott, itt a menekültek biztonságot kapnak, de jobb életet nem. Kurz szerint több uniós állammal is tárgyalnak erről a megoldásról. Az osztrák média úgy tudja, hogy Albániában épül meg a központ. Az osztrák kancellár erre a felvetésre úgy reagált: meglátjuk. Szerbiát - mint olyan országot, amely nem tagja az Uniónak - nem említették.

Európai unió
migránsok
Sebastian Kurz

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.