Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

A migránsokat Európában, de az Unión kívül helyeznék el

2018-06-13
13:17
Forrás
ORF
Erről tárgyalnak az utóbbi időben az EU politikusai.

Sebastian Kurz kancellár az osztrák közszolgálati médiának adott nyilatkozatában azt mondta: olyan országokban építenének befogadóközpontokat, amelyek ugyan az öreg kontinensen vannak, de nem tagjai az Európai Uniónak. Ahogy fogalmazott, itt a menekültek biztonságot kapnak, de jobb életet nem. Kurz szerint több uniós állammal is tárgyalnak erről a megoldásról. Az osztrák média úgy tudja, hogy Albániában épül meg a központ. Az osztrák kancellár erre a felvetésre úgy reagált: meglátjuk. Szerbiát - mint olyan országot, amely nem tagja az Uniónak - nem említették.

Európai Unió
migránsok
Sebastian Kurz

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.