Ugrás a tartalomra

Mihajlović az áruszállításról tárgyalt Londonban

2019.02.07
12:12
2019.02.07
16:15
Forrás
Pannon RTV
Az Egyesült Királyság és Szerbia közötti közúti áruszállításról tárgyalt Londonban Zorana Mihajlović szerb közlekedési miniszter a helyi illetékesekkel.

A két delegáció vezetője, Mihajlović valamint Jesse Norman brit közlekedési miniszter megállapodást írt alá az áruszállítás közúti forgalomban történő végrehajtásának módjáról. Saša Stojanović, illetékes minisztersegéd elmondta, a mostani megállapodás a szerbiai tárca felelős politikájáról tanúskodik. Zorana Mihajlović továbbá beszámolt arról, hogy megtekintették Európa jelenlegi legnagyobb volumenű infrastrukturális fejlesztését, a föld alatt húzódó Crossrail-t, amely egy 118 kilométer hosszú vasútvonal lesz. A vonalat 2019 őszén tervezik megnyitni az utasforgalom előtt.

„Nekem az a benyomásom - mivel sikerült megnéznünk harminc méternyi vasúti építkezést London felszíne alatt, láttuk, milyen értéke van ennek - hogy a szervezésen túl hogyan zajlik a kivitelezése egy ilyen grandiózus projektnek, a tervezéstől a megvalósításig. Láttuk, hogyan működik mindez a gyakorlatban. Vannak olyan dolgok, amiket meg tudunk, és meg is kell valósítanunk Szerbiában is, alkalmaznunk kell ezeket a normákat nálunk is.”

Zorana Mihajlović

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.